HTML

sas@blog.hu

Friss topikok

Vajda Zoltán: Az aktív parlamenti munka mellett a legfontosabb a közösségépítés

2022.04.29. 08:39 satie

Az MSZP támogatta, elindította kerületében a változást.

Fontos a különféle, például EU-s források megszerzése, a plenáris és a bizottsági munka is, de legalább ennyire fontos, hogy egy új, erős, demokratikus közösséget építsünk – hangsúlyozta Vajda Zoltán közgazdász, a szocialista frakció legújabban megválasztott egyéni országgyűlési képviselője péntek reggel az ATV Start című műsorában.

"Az MSZP frakciójának vagyok egy nagyon-nagyon büszke tagja, és nagyon-nagyon örülök, hogy az MSZP frakciójában politizálhatok (...) Ott voltam a frakcióülésen, és én is nagyon egyértelműen Tóth Bertalant szavaztam meg frakcióvezetőek és frakcióvezető-helyetteseket is választottunk (...) Azzal egyetértek, hogy változni kell. Az MSZP-ben én kiváló embereket ismertem meg, igazi demokraták, hazafiak, akik változást akarnak és becsületesek " – mondta el Vajda, aki hasznosnak tartja a parlamenti, különösen a bizottsági munkát is, de nagyobb hangsúlyt helyez a közösségépítő munkára.

Véleménye és kezdeményezése szerint a közösség érdekében mindenkinek kezet kell nyújtani, ezt a választókerülete nagy részét lefedő XVI. kerületben is megtette egyeztetési időpontot kérve a polgármestertől illetve az alulmaradt fideszes képviselőjelölttel is elvárhatónak tartja a közös munkát különösen az országot is érintő ügyekben.

Ilyen ügy például a választókerület számos lakóját is érintő nyugdíjkorrekció ügye, amellyel a mostani 3,9%-os kiigazítás után a közgazdász-képviselő szerint továbbra is foglalkozni kell:

"Ez nem nyugdíjemelés, hiszen az infláció elvitte a nyugdíjak értékét, ennél sokkal többet, a vásárlói kosár a nyugdíjasok esetében ennél sokkal nagyobb inflációt jelent, az a néhány termék, amire van az árstop, a csirkemell, a csirkefarhát, az még a paradicsom vagy a krumpli árát nem csökkentette, nem csak ennyivel nehezebb a nyugdíjasoknak (...) a kormány a választás előtt ész nélkül osztogatott, ez felvitette az inflációt, és most 'nagy kegyesen' ebből valamennyit visszaad a nyugdíjasoknak (...) Arról beszéltünk a kampányban, hogy a nyugdíjak indexálása hihetetlenül igazságtalan, mi visszahoztuk volna a vegyes indexálást, amiben a bérek emelkedése is benne lett volna (...) ha az aktívaknak jobban növekszik a bére, mint az infláció, akkor a nyugdíjasoknak is kellett volna ebből valamit adni!" – hangsúlyozta Vajda Zoltán közgazdász, a Magyar Szocialisa Párt országgyűlési képviselője. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadon.blog.hu/api/trackback/id/tr417819457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása