HTML

sas@blog.hu

Friss topikok

MSZP: Esély a munkavállalóknak, esélyt az embereknek!

2022.05.02. 00:00 satie

 

Nyírbátortól Dorogig, az MSZP a szakszervezetekkel, az önkormányzatokkal, energiával teli, tenni akaró polgárokkal tartotta meg a Munka Ünnepét, és egyben EU-s tagságunk 18. évfordulóját az egész országban.

Nehéz, számos társadalmi konfliktussal sújtott időszakát éli meg a közéleti háborús árkokkal felszabdalt, atomizálódott ország, talán a rendszerváltás óta soha nagyobb szükség nem volt, a társadalmi szolidaritás újbóli megteremtésére, a hidak építésére, jogok visszaszerzésére. Ez egy nehéz folyamat de május 1-e talán szimbolikusan és gyakorlati szempontból is a legjobb alkalom az első lépések megtételére, és erről tanúskodott az MSZP szerepvállalása országszerte.

A nyírbátori majálison az Ukrajnából érkező menekültek kapcsán fáradtságot nem ismerő Tóth Viktor önkénteskedett a babgulyáskészítésnél.

Szegeden Szabó Sándor újraválasztott képviselő találkozott ismét az emberekkel, mint írja:

Közösséget ápolunk és építünk a Majálison is Szegeden a Ligetben és a Zápor-tónál egyaránt. Egy újabb ESÉLY, az összetartozás megerősítésére!

Kedves találkozások, kemény vélemények, de építő jellegű javaslatokból is érkezett jó pár az MSZP sátránál.

Budapesten a legfontosabb helyszín hagyományosan a Városliget volt, ahol a Magyar Szakszervezeti Szövetség rendezvényén Komjáthi Imre, a szocialista párt elnökhelyettese szólt a magyar szakszervezetiség, a munkavállalók jogai újbóli megerősítésének szükségességéről. Az eseményen jelen volt a Momentum, az LMP és a DK is, hasonló álláspontot fogalmazott meg Komjáthi Vajda Zoltánnál a 13. OEVK képviselőjénél is.

A párt erős népszerűséggel, egyéniben megválasztott képviselői közül az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes választókerületében ünnepelt, fontos szavai szerint:

Május 1. a legnehezebb időkben is utat mutat, nem lehet betiltani, tartalmát átértelmezni (...) követeljük a nyugdíjak inflációnál nagyobb mértékű növelését, a pedagógusok és az egészségügyi szakdolgozók béremelését, az általános bérfelzárkóztatást, a minimálbér adómentességét és minden alapvető élelmiszer áfájának 5%-ra csökkentését. Mindezek természetesen csak az első lépéseket jelentik a haladóbb, igazságosabb, demokratikusabb és egy egyenlőbb Magyarországért folytatott küzdelmünkben.

Mint írja:

A küzdelem nemcsak a magasabb fizetésért, jobb munkakörülményekért folyik, hanem a társadalmi megbecsülésért is, azért, hogy mindenki elismerje, egyenlőek, egyenjogúak vagyunk, elutasítjuk az előjogokat, kiváltságokat. Így talál egymásra a társadalmi felemelkedésért és demokráciáért folyó küzdelem.

Az MSZP vezetői és alkalmazottai többek között Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke és Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője részvételével a párt Villányi úti központjában tartották az ünnepet.

Molnár Zsolt pártigazgató a Mandinernek adott, és a Telex által is szemlézett nagyinterjújában e közben megerősítette:

Új esélyre szükségünk van, én pedig a csapatjáték híve vagyok. Jó dolognak tartom, hogy Ujhelyi István végigjárja az országot, s ő is megkérdezi a tagság véleményét. Újra pozícionálásra, frissítésre, korszerűsítésre mindenképp szükség van (...)

A brand megújítása szempontjából Molnár fontosnak tartja, hogy ez egy kiérlelt folyamat eredményeképpen alakuljon ki.

Dunántúlon Gurmai Zita, a szocialista párt egyik frakcióvezető-helyettese volt a párt legismertebb képviselője, de nem tétlenkedett a másik frakcióvezető, Harangozó Tamás sem, aki kiemelte, a munka világában az MSZP most a talán legsürgősebb lépésként a közalkalmazottak, pedagógusok, szociális munkások, ápolók fizetését követeli.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadon.blog.hu/api/trackback/id/tr2617821405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása