HTML

sas@blog.hu

Friss topikok

Kunhalmi Ágnes: A következő 2 év reformjaival visszahozzuk az elveszett szavazókat

2022.04.29. 06:58 satie

Amennyiben a párt tagsága szeretné, ismét indulni fog a társelnöki pozícióért az ismét mandátumot szerzett politikusnő.

A humán és anyagi erőforrások maximalizálásával kell folytatni a munkát, ebbe nagyban beletartozik az új emberek bevonása is, de az is, hogy a képviselők a Parlament adta nyilvánosságot, anyagi eszközöket is kihasználják, ezért a frakció ezt meg is fogja tenni – jelentette be Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

"A XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre elvárja, hogy én legalább szólaljak fel a Parlamentben, hogy igenis legyen az Üllői útra forrás, igenis adjanak egy új CT-berendezésre, igenis egy csomó mindent szeretnénk, legalábbis adják vissza azt az évente 6 milliárd forintot, amit a kerülettől elvettek, hiszen a kerületi lakosoknak nagyon kellene az a pénz. Szociális ellátásra, zöld felületek rendbetartására és így tovább. Én ezt mondom!" – emlékeztetett Kunhalmi arra, hogy az MSZP a fizetésükből hosszú ideje havi szinten rengeteg pénzt fizetnek a szolidaritási alapba,

Az emberek elvárásai kapcsán ugyanakkor az is hangsúlyozta, hogy a kampány utolsó hónapjaiban azt nem sikerült elég jó megérteni különös tekintettel a háborús helyzetre, az ellenzék későn adott válaszokat, és nem jól hangsúlyozta azokat, nem volt elég erős és jól felépített a közösség ahhoz, hogy eljuttassa azokat az üzeneteket, hogy az új kormány hogyan fogja egzisztenciálisan megvédeni az embereket a háború következményeként keletkezett negatív gazdasági hatásoktól. Új emberekre, humán tőkére is szükség van, hogy sikerüljön visszahozni az elveszett támogatókat, szavazókat, a jó következtetések levonásával önálló és összefogási stratégiában is kell gondolkozni a következő választásokig, amelyek az EP és az önkormányzati választások lesznek.

"Bizonyos kérdéseket újra kell gondolnia az ellenzéknek, az ellenzék egészének, és az MSZP-nek is" – mondta el a képviselőnő. Az MSZP-nek sokkal erősebbek a törekvései a szociális biztonság terén, mint más ellenzéki pártoknak, de ezen üzenetek jó részének terjesztésében most a választásokon a szövetségen belül kisebbségben maradt, a következő időszakban sokkal határozottabban kell ezt felvállalni, kommunikálnia a párt vezetésének is. Az utóbbi tekintetében pedig rengetegen várják, hogy indul-e újra a megújuló párt társelnöki pozíciójáért:

"Ha úgy döntök, hogy elindulok, a tagságnak kell ezt először elmondani. A megértés folyamatát nekem is kell meg kell adni, hiszen akkor a 2 évben utat kell mutatnom és vinnem kell tovább az MSZP politikáját" – hangsúlyozta Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt társelnöke.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadon.blog.hu/api/trackback/id/tr9417819411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása