HTML

sas@blog.hu

Friss topikok

Ujhelyi: Az Esély-körök jelenthetik az MSZP megújulását

2022.04.25. 08:02 satie

240891394_4804771272870354_1359138942605982650_n.jpg

A szombati választmányi ülés támogatóan ismerkedett az újító javaslatokkal, ennek fényében folytatódhat az országjárás.

Ha az MSZP tartósan támogatja az Esély-körökre épülő megújító programot, akkor ennek végrehajtását társelnöki felelősséggel is vállalnám – jelentette be Ujhelyi István, az MSZP képviselője hétfő reggel az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

"Esélyt szeretnék annak adni, hogy a magyar szociáldemokrácia, ami 132 éves, ne halódjon, hanem legyen egy új politikai mozgalma, közössége, az MSZP cölöpjein, amit még Horn Gyula vert le – a könyvére utalok, a könyv címére.

Ezek a cölöpök erősek, hiszen ma is a legbeágyazottabb, a társadalmi kapcsolataiban a legszélesebb aktivista bázissal rendelkező közösség" – emlékeztetett Ujhelyi és kiemelte, hogy a változásba új szereplőket is be kell vonni.

"Egy új mozgalmat kell építenünk, azt szeretném, ha Esély-körök alakulnának Magyarország sok-sok településén, ahol nem párt alapszervezetben gondolkodnak már az emberek, hanem abban, hogy helyben miben kell segíteni a helyi közösségnek, és ezek egy laza szövetségben állnának össze egymással" – mutatta be és elmondta, sokan vágynak egy új típusú, interaktív szociáldemokrata pártra.

Kezdeti támogatást kapott a mozgalomépítés

"A párton belül szombaton a választmányon egyöntetű támogatást kaptam (...) ezért várom most azoknak a jelentkezését, akik azt mondják, hogy szívesen csatlakoznának ebben a közös, új építkezési folyamatba!" – hívott fel és emlékeztetett arra, hogy bár most egymillió emberrel több szavazott a Fideszre, de Magyarországon 4,5 millió bérből és fizetésből élő, több 100.000 kényszervállalkozó, 2,5 millió nyugdíjas, több 100.000 közalkalmazott, pedagógus, egészségügyi dolgozó, rendőr és mások vannak. Ezek nagyon komoly társadalmi csoportok, amik változásokat várnak.

Az új program az ő érdekükben képviselni fogja a 4 napos munkahetet a szakszervezetekkel, erőteljes népegészségügyi programot, 100.000 bérlakást.

"Olyan MSZP-s önkormányzati vezetőkkel, mint például Nemény András Szombathelyen vagy Botka László Szegeden, és a budapesti kerületi vezetőkkel együtt el tudjuk az érni, hogy a programunkat helyi szinten is le tudjuk fordítani!" – mutatta be programját, és kiemelte, hogy az elsősorban frakcióvezetésre vállalkozó, felelősséget vállaló Tóth Bertalannal is szorosan együttműködve valósítanák azt meg.

"Ha a változtatást, az újjászületést támogatja a közösségünk, akkor én ezt szívesen, örömmel, nagy ambícióval és lelkesedéssel párt-társelnökként vállalom" – jelentette be dr. Ujhelyi István, az MSZP képviselője.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadon.blog.hu/api/trackback/id/tr5717815805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása