HTML

sas@blog.hu

Friss topikok

Vajda: Együtt kell működni a Parlamentben is

2022.04.13. 07:39 satie

 v-mszp-korszakv_1.jpg

Az ellenzékre szavazók a demokrácia szövetségére szavaztak, ezért ezt a szövetséget erősíteni kell és folytatni a munkát.

A kitartó építkezés sikere látszott a XVI. kerületben, ahol előbb önkormányzati, majd erre épülő terepmunkával országos fideszest sikerült legyőzni – erről beszélt Vajda Zoltán, az MSZP megválasztott országgyűlési képviselője szerda reggel az ATV Start című műsorában.

"Én abban hiszek, hogy az emberek között kell lenni, de az önkormányzatban is folyamatosan aktív voltam, és ugyanezt tervezem országgyűlési képviselőként is, amennyire ezt kétharmados többség ellen lehet, de helybe is szeretnék fontos ügyekkel foglalkozni. A terepmunka az egyik szükséges, de nem elégséges feltétel.

A másik, amin helyben változtatni kell, a mindent elárasztó propagandát kompenzálni kell helyben, hogy a hangunk, a gondolataink eljussanak az emberekhez, nekem ilyen tervem is van helyben" – mondta el Vajda, hiszen például a törvény ellenében ő sem kapott helyet az önkormányzati újságban. Budapesten ennek ellenére még nagy ellenszélben is eljutott a nyilvánossághoz a szabadság hangja, tovább erősödött, és 18-ból 17 választókerületet megnyert az ellenzék, főleg vidéken nem sikerült eljuttatni a jó üzeneteket, erre pedig közösen kell megtalálni a válaszokat:

"Ha mi együtt indultunk, egy csapatban indultunk, akkor a felelősség is közös kell, hogy legyen, együtt kell csinálni" – emelte ki.

"Hogy a Parlamentben milyen módon működünk együtt, milyen szerepet tudunk ott vinni ebben a borzasztóan leszűkített mozgástérben, ebben biztos, hogy közösen kell megállapodnia pártvezetőknek. Én nem vagyok pártvezető, én az MSZP frakciónak leszek egy nagyon büszke tagja, de nem vagyok vezetője semmiben a pártnak, a pártoknak meg kell ebben állapodni, hogy milyen szerepet lehet vinni.

Az én személyes álláspontom az, hogy azt nem tudom elképzelni, hogy egy egyéni győztes ne vegye fel a mandátumot, mert akkor átverte a választóit, és semmi már nem történne, mint hogy új választások lennének, de hogy a Parlamenten belül ebben az őrületes narancsuralomban mennyire lehet részt venni a cirkuszban, hol lehet értelmes munkát végezni, ebben biztos, hogy meg kell állapodni!" – hangsúlyozta Vajda Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadon.blog.hu/api/trackback/id/tr3817806889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása