HTML

sas@blog.hu

Friss topikok

Ujhelyi: Új emberekkel adnunk kell egy esélyt a szociáldemokráciának

2022.04.28. 07:23 satie

240891394_4804771272870354_1359138942605982650_n.jpg

A helyi ügyekkel foglalkozó aktivisták által megalapozott mozgalommal való együttműködés lehet a siker alapja.

Sok energiával bíró új emberekkel kell megújítani a magyar szociáldemokráciát – hangsúlyozta Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője szerda este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

"A mi cölöpjeink az aktivistáink, támogatóink, a mi polgármestereink, Nemény Andrástól Szitka Péterig, Salgótarjántól Szegedig, Őrsi Gergőtől kezdve Miskolcon Saci néniig, aki nagyon-nagyon régi barátom, és sok mindent végig csinált már a küzdelemben. Ők a cölöpök, rájuk kell, hogy tudjunk építeni!" – jelentette be Ujhelyi,

"Én szeretnék olyan Esély köröket létrehozni, Esély köröket támogatni akár kistelepüléseken is, akár nagyvárosokban is, akik helyi közösségi közéleti munkákkal, kérdésekkel foglalkoznak és hozzák is az információkat onnan, hogy mire van szükség, és viszik is" A program egyik fókusza lenne az Európában már jól bevált szociáldemokrata megoldások és kezdeményezések lefordítása és alkalmazása helyi szinteken Magyarországon ezekkel a közösségekkel és a párt továbbra is aktív politikusaival.

"Én mindenkivel együtt tudok dolgozni, aki a programot, azt, mit szeretnék, azt hajlandó támogatni szívvel és lélekkel önállóan építkezve, saját karakter megmutatásával, nem feloldódva mindenki másba, de nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy az önállóan építkező Párbeszéddel vagy bárki mással a végén egyszer az utunk találkozik az eddiginél innovatívabb módon, ugyanazt, ugyanúgy vagy 'egy picit jobban' nem lehet csinálni. Mást kell csinálni" – fejtette ki végül a jogállami problémák miatt befagyasztott pénzekről elmondta, Magyarország érzékelhető lemaradásának, súlyos helyzetének oka Orbánék velejéig korrupt rendszere, a kiút egyik első lépése az Európai Ügyészséghez való csatlakozás lehet, ezt a lehető leghamarabb, lehetőleg még idén ki kellene kényszeríteni a kormánytól, mert ezek a pénzek döntően szükségesek ahhoz, hogy Magyarország télre ne kerüljön még sokkal súlyosabb helyzetbe – hangsúlyozta Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadon.blog.hu/api/trackback/id/tr6217818471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása