HTML

sas@blog.hu

Friss topikok

Ujhelyi: Mozgalomból kell újjáépíteni a szociáldemokráciát

2022.04.26. 08:13 satie

240891394_4804771272870354_1359138942605982650_n.jpg

Pártalapszervezetek nem elegendőek, létre kell hozni a helyi kis, értékalapú körök országos hálózatát, mert az országos változások is innen, ezekből indíthatók el.

A szociáldemokrácia értékek képviseletét gatyába kell rázni, hiszen óriási igény van rá Magyarországon – jelentette ki Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője kedd reggel a Spirit FM Aktuál című műsorában.

"Ha megnézzük a magyar társadalmi csoportokat, ahol 4,2 millió bérből és fizetésből élő, 2,5 millió nyugdíjas, sok százezer közalkalmazott, 75 ezer közmunkás, és akkor sorolhatnánk a kisvállalkozásokat vagy a kényszervállalkozásokat, órási társadalmi csoportok, amelyek joggal várják el, hogy az ő érdekükben valaki föllépjen" – értékelte Ujhelyi, aki kiemelte, a fideszes álszociáldemokrata üzenetekkel és zsarolással, háborús pszichózissal tudott most rengeteg szavazót elhódítani miközben tartalmi politikájában nem ezeket a csoportokat, hanem például a multinacionális nagyvállalatokat segíti.

"Én legkevesebb három dolgot szeretnék elérni, az egyik a mi régi, az MSZP korábbi időszakaiból örökölt nagypárti struktúránkat, működési logikánkat szeretném gyökeresen megváltoztatni. Egy mozgalmi típusú szerveződés kell!" – jelentette ki, ezeket jelentenék az Esély körök.

"Ilyen Esély körök laza szerveződéséből és egy mozgalmi hálózatból induljon újra a szociáldemokrácia Magyarországon." – ezek kell, hogy az alapját képezzék annak, hogy konkrét ügyekben kikényszerítsék a mindenkori kormánytól a megfelelő eredményeket elhozó lépéseket, ilyenek például a rákellenes stratégia vagy a négynapos munkahét, konkrét témák megoldásából kell a nagy rendszerek átalakításának módját is, ez nem hónapok, hanem évek munkája.

Az Esély körök, a pártelnökség, a frakció, és az európai képviselők mind együtt kell, hogy tudjanak működni, erre a személyi garanciák biztosítottak, Magyarország új és egészséges szociáldemokrata erejét évtizedekre kell felépíteni – hangsúlyozta Ujhelyi István, az MSZP EP-képivselője.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadon.blog.hu/api/trackback/id/tr4817816741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása