HTML

sas@blog.hu

Friss topikok

Komjáthi: Kérjék meg a közszolgálati dolgozók is a munkájuk árát!

2022.04.27. 09:13 satie

imi1.jpg

El kell kezdeni megteremteni azt, hogy a jövedelmeknek legyen vásárlóereje.

A politikai tartalom megfelelő, ennek egyik fő célja továbbra is a jövedelmek értékének erősítése, a szervezeti és a brand változtatást meg kell indítani – erről beszélt Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese szerda reggel az ATV Start című műsorában.

"Nem tudtuk elhitetni az emberekkel, hogy mi is meg tudjuk védeni őket, amikor kormányra kerülünk" – jelölte meg Komjáthi az egyik fő okát annak, miért nem sikerült lebontani a kormánypárt kétharmadát a választáson.

Mindez annak ellenére történt, hogy egyébként a mindennapi valóságukban pontosan látják az emberek saját elszegényedésüket főleg vidéken, ahol sokaknak egyáltalán nincs munkája, akiknek van, azok körül is 2 millió ember minimálbéres, vagy a bére legfeljebb a garantált bérminimum körül van, vagyis az emberek túlnyomó többségének az átlagbére nem éri el a nettó 187 ezer forintot sem. Mindebből következik, hogy egyre nehezebb e megélhetés, hiába mondja a miniszterelnök, hogy "aki jól dolgozik, az kérje el az árát".

"Kedves Orbán Viktor, jó reggelt kívánok, kéri a pedagógusok például a munkájuk árát! Kérik a szociális dolgozók a munkájuk árát! Mért nem adja meg nekik?? (...) Először tehát a saját háza táján söprögessen a miniszterelnök, az állami szférában dolgozóknak is adja meg, amit kérnek! (...) Ki fogja tudni kifizetni az árát egy jó minőségű festőnek, egy vízvezeték szerelőnek? Emelni kell a béreket, több pénzt kell az emberekhez juttatni azért, hogy ezeket a szolgáltatásokat ki tudják fizetni! Amíg mondjuk Borsod megyében vagy Szabolcsban 6000 forintnál többet négyzetméterenként egy burkolásért nem tudnak elkérni, addig Budapesten mondjuk 10-12 ezer forintot el tudnak kérni, mert magasabbak a bérek, és ahhoz, hogy egy szakember meg tudja kérni az árát, ahhoz kell a fizetőképes kereslet is!" – emelte ki, új képviselőként pedig kérdésre arra válaszolt, mely parlamenti bizottságok lehetnek a leginkább azok, amelyekben szerepet tudna vállalni:

"Vagy a népjóléti bizottság vagy a gazdasági bizottság. Mind a kettő az emberekkel foglalkozik. A gazdasági bizottságban foglalkoznak a munka világával, a népjóléti bizottságban pedig egyébként a szociális kérdésekkel. Szerintem ez az utam." – hangsúlyozta Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadon.blog.hu/api/trackback/id/tr4017817549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása