HTML

sas@blog.hu

Friss topikok

Tóth Bertalan: Összefér a párt megújulása és a frakció

2022.04.25. 21:44 satie

b1.jpg

Egy új, erős közösség része lesz az MSZP képviselőcsoportja, amely nem csak házon belül támogatja majd a reformokat. 

A következő hetek egyik felelős munkája a gazdasági ügyek lezárása, e közben helyes új stratégiákkal előállni, amelyek elfogadása majd a frakciót is köti. Ez érintheti a szervezetet, a kommunikációt, a brandet, ezzel azonban most új szereplőknek kell előállni – mondta el Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke hétfő este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

"A hitelesség nagyon fontos (...) nehéz egy közösség elé állni egy teljesen új stratégiával, mert teljesen új stratégiára van szükség, és azt mondani, hogy megkaptam tőletek a bizalmat 4 évre, végigvittük, és az együttműködés formai kereteit úgy valósítottuk meg, ahogy '18-ban elhatároztuk, és a 2020-as kongresszusunk is ilyen döntést hozott. Rengeteg baloldali programelem volt a közös programban, igaz, hogy nagyon későn került elfogadásra és hirdetésre, sok-sok olyan célt el tudtunk érni, amit kitűztünk magunk elé, de a fő célkitűzés a kormányváltás volt. " – értékelte a társelnök.

"Csapatban működtünk, és csapatban működünk, ennek a csapatban a része volt és rész lesz Ujhelyi István EP-képviselő is, aki előállt egy új stratégiával, meg kell győznie az MSZP tagjait, hogy ez működik. Ha az MSZP tagjai úgy döntenek, hogy ez a jó út, ez a jó stratégia: természetesen én ennek a csapatnak a tagjaként, én ezt fogom képviselni (...) Áttekintve István javaslatát, és amit a választmányon is ismertetett: nagyon sok olyan elem van benne, ami azt mutatja, hogy jó irányokat határoz meg, például a mozgalom szervezése, például a közösségek szervezése, a hálózat fejlesztése nem feltétlenül párttagokkal. Ő azt mondja, hogy szociáldemokrata közösségeket hozzunk létre, ezek, azt gondolom, hogy teljesen jó célkitűzések, meg kell győznie a párt többségét ebben (...)

Az, hogy legyen valamifajta megújulás, akár brandben, akár a mozgalmi jelleg kiterjesztésével, én azt gondolom, hogy ez egy támogatható cél, de ennek a közösségnek ebben együtt kell mozdulnia, hiszen az MSZP-nek még mindig több ezer párttagja van, több ezer szimpatizánsa, aktivistája, akik segítettek a kampányban. Ujhelyi István el fog indulni az országban és igyekszik meggyőzni és maga mögé gyűjteni a többséget; leköszönő elnökként én nem szeretnék úgy leköszönni, hogy 'megjelölöm' a majdani utódomat, ez egy demokratikus párt: nem királyságról van szó, hanem egy társelnöki pozícióról." – emelte ki megerősítve, hogy ebben a demokratikus közösségben a pártnak van frakciója és nem fordítva, tehát a frakció a megújult párt irányvonalát viszi tovább, de korántsem csak a Parlament falai között:

"Egyértelmű, hogy a politika centruma nem a Parlament lesz, ugyanakkor a parlamenti képviselőknek fontos feladatuk lesz, egyrészt, mint hivatásos politikusok, az ellenzéki munka végrehajtása, a Parlamenten kívüli mozgalomnak a szervezése. Most is, eddig is ezt tették az MSZP képviselői, a jövőben is ezt fogjuk tenni!" – emelte ki Tóth Bertalan, a szocialista párt társelnöke.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadon.blog.hu/api/trackback/id/tr3517816531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása