HTML

sas@blog.hu

Friss topikok

Mesterházy: csak megerősödik a NATO

2022.04.14. 07:53 satie

mati.JPG

A putyini agresszió kimondott célja volt a demokratikus nyugat egységes erejének destabilizálása, ez nem jött be, mind a védelmi szövetség, mind az Európai Unió példátlan egységet épít.

Oroszország háborús bűnöket követett el, ezért is vált sürgőssé újabb országoknak, hogy csatlakozzanak a NATO-hoz – erről beszélt Mesterházy Attila, az MSZP politikusa, a NATO Parlamenti közgyűlés alelnöke csütörtök reggel az ATV Start című műsorában,

"A NATO megerősíti keleti szárnyát, ebbe Magyarország is beletartozik, új NATO katonák jönnek, új fegyvereket telepítenek." – emlékeztetett Mesterházy és elmondta a finnek a csatlakozással történelmi döntésre készülnek:

"Ez csak egy politika döntés, ugyanis Finnország és Svédország olyan mértékben kompatibilis a NATO követelményeivel kapcsolatban, hogy semmilyen felkészülési időszakra nincsen szükség, tehát ha beadják a kérelmüket, akkor – kicsit leegyszerűsítve – 24 órán belül NATO tagok tudnak lenni, hiszen jelenleg is partnereink a NATO-ban és nagyon jó az együttműködés ezzel a két országgal." – jelentette be, hozzátéve, hogy az üres orosz kardcsörtetés inkább a két ország lakosságának szólhat. A politikus emlékeztetett, hogy a NATO védelmi szövetség, amibe valamennyi szuverén ország beléphet, és senkire nem jelent fenyegetést, végül a kiberfenyegetésről szól:

"Oroszország, Kína és Észak-Korea szokott ilyen támadásokat levezényelni, vagy bűnözői csoportok pénzszerzés céljából, jelenleg is mindenki készül ezzel szemben." – hangsúlyozta Mesterházy Attila, az MSZP képviselője.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadon.blog.hu/api/trackback/id/tr9417807779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása