HTML

sas@blog.hu

Friss topikok

Komjáthi: Az MSZP a parlamentből és az utcáról is támogatja a munkavállalókat

2022.04.12. 08:08 satie

 imi1.jpg

Az emberek helyzete még nehezebbé válik, de az MSZP 10 fős frakciója a parlamentben és az utcán is erősíteni fog védelmükben.

"A Tungsram ügye jó példa arra, hogy milyen nehéz helyzetbe hozta a munkavállalókat a kormány, még  kollektív szerződés sem ér semmit, hiszen a cégek azt akár a kirúgások, akár már, a munkavállalókkal szembeni visszaélések érdekében következmények nélkül módosíthatják, radikális eszközökkel kell változtatni" – mondta el Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese kedd reggel a Spirit FM Aktuál című műsorában. 

"A 2010-es sztrájktörvény módosítás megtiltja, hogy a kollektív szerződés módosítása vagy megszüntetése miatt sztrájkba lépjenek a dolgozók. Egyre inkább rá fognak kényszerülni a szakszervezetek is arra, amire az ellenzék is, hogy olyan tiltakozó megmozdulásokat szervezzenek, amelyek bizony feszegetni fogják a jelenleg fennálló jogi kereteket, mert ezekben a keretekben megmaradva eszköztelenek és fegyvertelenek a szakszervezetek" – emlékeztetett Komjáthi és elmondta, az erősebb eszközökhöz a törvények értelmében fontos, hogy a szakszervezetek létszáma elérje a 10%-ot:

"Nem véletlenül volt a közös ellenzéki program egyik sarkalatos pontja a szakszervezetek megerősítése és támogatása!" – emelte ki. Mind e mellett az álláskeresési járadék 9 hónapra való visszaemelését, amelyről népszavazás is lesz, az MSZP továbbra is támogatni fogja a parlamentben és közvetlenül az emberek között is:

"Nagyobb tere lesz az utcai politizálásnak, a látszatát is el kell kerülni, hogy látszat ellenzék legyünk, minden olyan forrást és lehetőséget ki kell használni, ami segít abban, hogy az utcán tudjuk politizálni, minél többet ott tudjuk lenni az emberek között. Azt követelni, hogy ne vegyük fel a mandátumot, és ne éljünk azokkal a forrásokkal és lehetőségekkel, ami ezzel jár, azt eredményezné, hogy nem tudunk elmenni az emberekhez, nem tudunk vidékre menni.

A Magyar Szocialista Párt ismeri és érti a vidéket: az MSZP szervezte az éhségmeneteket, az MSZP javaslata volt a minimálbér adómentessé tétele, ami ugyebár a vidéket érinti főleg, mert ott foglalkoztatnak nagyrészt minimálbéreseket, illetve a 9 hónapos álláskeresési járadék is nagyrészt a vidéket érinti, mert ugyebár nem Budapestre jellemző a munkanélküliség. Tehát az MSZP érti a vidéket!" – hangsúlyozta Komjáthi Imre, az MSZP képviselője.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadon.blog.hu/api/trackback/id/tr8917805883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása