HTML

sas@blog.hu

Friss topikok

Ujhelyi: 4 évnyi építkezéssel szociáldemokrata alapokon egy európai Magyarországot kell csinálni

2022.04.08. 08:16 satie

240891394_4804771272870354_1359138942605982650_n.jpg

Nem a demokratikus ellenzék programja, hanem az üzenet eljuttatásának elégtelen volta miatt került Magyarország a mostani beszorított helyzetébe, irányt kell váltani.

Egyedül Magyarországon van most abban a helyzetben, hogy politikája az EU-s pénzek visszatartásához vezetett, ezért az emberek helyzete tovább fog romlani, a megoldás az időszakos kampány helyett a folyamatos munka és jelenlét az ország minden egyes pontján – mondta el Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője péntek reggel az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

"Most isszuk meg a levét az elmúlt 12 évnek, a gazdasági krízis nem megszüntethető propagandagépezettel. Előre szóltam, várható volt, 2 nappal a választások után a Bizottság elnöke bejelentette, hogy elindul a hivatalos eljárás Magyarországgal szemben. Ráadásul Lengyelországot kivették ebből a csomagból most már, és ez elég nagy probléma nekünk, egyedül Magyarországgal szemben az Európai Unió történetében először elindult ez a bizonyos jogállamisági büntetőeljárás. Ennek nem lehet más vége, mint hogy befagyasztanak forrásainkat, ami még rosszabbul hat majd a forint árfolyamára, aminek következtében még nagyobb lesz az infláció!" – emlékeztetett Ujhelyi. Ezzel szemben a lehetséges folytatásról kifejtette:

"4 éves kötelező építkezés előtt állunk, ezt elindítottuk, én magam ezt csinálom, talán látják, innen megyek Tiszaújvárosba, aztán Miskolcra, hétfőn Érdre és Székesfehérvárra és így folytatom, mert holnap is felkel a Nap!

4 évig jelen lenni minden egyes települések és a választókerületekben, és ehhez most el kell indulni!

A miskolciak például jöjjenek fél 2-kor a Kossuth-szoborhoz most Miskolcon, és ott lesz a 2 kempingszékem, Varga Laci meg én!" – hívott fel és emlékeztetett, hogy személyesen és online is folyamatosan folytatni kell a munkát, az általa elindított országjárás mellett remélhetőleg ismétlődő hagyománnyal csütörtök este 8 órától másfél órás online konzultációt is indított, mindenütt meg kell őrizni és erősíteni az évek óta önkéntesen dolgozó aktivistákat is.

"Óriási hiba lenne, hogy ha azt gondolnánk, hogy mást kell mondani, az a Magyarország, amit építeni szeretnénk, amit szolgálni szeretnék, az nem az orbáni Magyarország, nem a keleti sztyeppék fele hadurakkal és oligarchákkal együtt élő, kiszolgáltatott Magyarország, hanem a felvilágosult, modern, nyugatias, európai Magyarország!" – emelte ki, hogy ezt az üzenetet a megfelelő aktivitással és a megfelelő módon kell eljuttatni a legkisebb településre is:

"Az én lelki szemeim előtt egy olyan nemzeti, hazafias elkötelezettségű és nem a városokba beszoruló szociáldemokrata párt lebeg, amit szerintem nekünk az MSZP-ből meg kell csinálni!" – hangsúlyozta Ujhelyi István, az MSZP EU-képviselője.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadon.blog.hu/api/trackback/id/tr1117800281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása