HTML

sas@blog.hu

Friss topikok

Egy ingyentanár levele a haza felemeléséről

2022.02.15. 09:02 satie

Tiszelt Kásler emberminiszter úr és Viktor...

Most, a ciklusotok végén hozzátok fordulok, mivel az általatok kitalált intézmény egyáltalán nem működik.

2020 szeptembere és novembere között tanárként dolgoztam egy Duna-menti tankerületben, ezt egyebek mellett a KRÉTA rendszer is igazolja. Nagy öröm volt erre az időszakra beugrani az adott iskolába, gondolván, hogy az elvégzett munkámról a gyerekeken és szülőkön kívül az iskolától és a tankerülettől is kapok visszajelzést. Sajnos nem így történt, több, mint 2 hónap nem volt elég arra, hogy megkapjam a szerződésemet, az óradíjamat, vagy érdemi válaszokat. Immár 15 hónap telt el azóta...

A szakszervezetekkel és a civil szervezetekkel is egyeztetve tudom, hogy nem egyedi esetről van szó. Tucatszám történnek törvénytelenségek, melyek világos bizonyítékokkal alátámasztottak, mi több, teljes körűen dokumentáltak.

Honfitársaim, mégis hogyan fordulhat elő az általatok "működtetett" rendszerben az, hogy szemrebbenés nélkül ellopjátok a tanároknak szánt adófizetői pénzeket?

Vajon elmondható-e, hogy szeretitek azt a népet, melyet elvileg szolgáltok? Vagy inkább hatalmatokkal visszaélve megzsaroljátok? Alább tolmácsolom a nép néhány vágyát, e pillanatban 7-et, természetesen sokkal többet is lehetne, de ennyi még belefér a rövid távú memóriába, nem szeretnétek egy kicsit tenni ezért?

* Magyarország legnagyobb szégyene a gyermekéhezés, melynek akut megoldásához évi 3-4 milliárd forint elég lenne, ami bőven rendelkezésre áll, éppen ezért, amíg ez nincs megoldva, nem nézhetünk tükörbe. Magyarországon egyetlen egy gyermeket nevelő háztartásban sem éhezhet senki.

* A felnőtt népességnél pedig Magyarország a kizsákmányoló politika miatt oda jutott, hogy ma legalább 2 millió munkavállaló és családjaik jövedelme 8 óra munka ellenére nem éri el a létminimumot, megélhetési minimumot. Ugyanígy igaz ez a nyugállományban élők nagy részére is. Magyarországon az aktív kor feletti honfitársaink nagy része nyomorban, kirekesztettségben, megbecsülés nélkül él, ez így nem mehet tovább.

* Magyarország az elmúlt 12 év nagy részét egy kedvező gazdasági környezetben töltötte, a befizetett adók ellenére az egészségügy mégis egyre rosszabb állapotban van, rengeteg helyen nincs háziorvos, mivel alulfizetett az egészségügy is, a szakdolgozók a környező vagy távolabbi országokba migrálnak.

* A közoktatás-köznevelés színvonala, ezért a magyar versenyképesség is csökkent, ez gyakorlatilag minden családot sújt, ezért ezt azonnal meg kell fordítani.

* Magyarország tragikusan elöregedik, ennek oka természetesen az, hogy a fiatalok nem tudják a családalapításhoz szükséges elemi feltételeket megteremteni, mivel a kialakult tragikus lakhatási válság miatt egyre több honfitársunknak nincs megfelelő otthona, ez tehát különösen az aktív korúakat sújtja, ezért ezen változtatni kell.

* Az elmúlt években kialakult páratlan lopást, túlárazást meg kell szüntetni, cserébe pedig a társadalmi mobilitást kell növelni, lehetővé tenni a legkisebb faluban élők számára is.

* És a 7.: A szellem napvilágát fel kell emelni, kizárólag szakmai alapon szabad művészeti alkotások létrejöttét közpénzből támogatni, ezt pedig úgy kell megtenni, hogy azok egy része mindig azonnal hozzájáruljon, például digitális formában a szabad kulturális örökséghez és újrafelhasználható módon jusson el az ország minden pontjára mindenkihez.

Tisztelt honfitársaim, ha végre meg akarjuk állítani azt, hogy országunk még inkább lecsússzon a környező országokhoz képest, akkor ezekért kellene végre, hogy elkezdjünk becsülettel, felelősséggel és tisztességesen tenni!

Szervác Attila, zeneszerző, tanár, informatikus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadon.blog.hu/api/trackback/id/tr4517492068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása