HTML

sas@blog.hu

Friss topikok

Szabad ember jog-ai -- az AI Magyarország Közgyűlésén

2007.12.10. 12:36 satie

Az Amnesty.hu, az Amnesty International talán a legismertebb emberi jogvédő szervezet, mely az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata alapján működik.

Másfél éve veszek részt az életében, még Szerelmem, Andi 1. egyetemi szünetében, 2. nyarunk kezdetén kerültünk kapcsolatba (le is késtük a később jól sikerült balatoni nyaralásunkat:-))

A szervezet Évi Közgyűlést tartott, melyre nagy munkával dolgoztuk ki az új Alapszabályt, ezért kíváncsian mentem a Közgyűlésre.

A Közgyűlésen tapasztalható volt, hogy csökken a civil szervezetek aktivistáinak száma, itt is kevesebben voltunk, ennek ellenére a Közgyűlésen igen pozitív dolgok voltak tapasztalhatók.

Mind a házszabály, mind a napirend elfogadása rendben zajlott, és megkezdődhetett az Alapszabály érdemi tárgyalása, az elnökség legújabb módosító javaslataival. Kemény csaták voltak várhatók, hiszen ellenkező irányú elképzeléseket ütköztettünk sokszor a jogi határok súrolásával.

Ennek ellenére az alulról-vagy-felülről vitákban komoly kompromisszumok helybeli kidolgozása árán általában az alulról jövő érdekek érvényesültek, ami azt mutatja, hogy az AI Magyarország valóban törekszik az általa hirdetett jogelvek példaértékű megvalósítására szervezetén belül is.

Ezek szerint: az Alapszabályban biztosított jogok túlmutatnak a kötelezőkön.

A Közgyűlés közel 10 órás, a megjelentek közt sokan vannak nem magyar anyanyelvűek, ezért önkéntes tolmácsokkal jórészt angolul folyik.

Az új Alapszabály a szervezet következő, áprilisi közgyűlésén már érvényben lesz és az új elnökség mellett már most az Ellenőrző Testületet is megválasztottuk.

Manu-val a legkeményebb ötös mag még éjbe menően piálgatunk és beszélgetünk.

Szólj hozzá!

Címkék: élet jogvédő amnesty szabad emberi jogok juhász andrea

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadon.blog.hu/api/trackback/id/tr95259007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása